GDPR Ready

Politica de confidențialitate

1. Informații despre Concept Cosmetics SRL

Concept Cosmetics SRL este unic distribuitor în România al produselor cosmetice profesionale, de îngrijire a părului marca Z.ONE CONCEPT. Activitatea societății se desfășoară sub brand-ul Z.One Concept Romania.

Acest regulament referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal este deținut de societatea Concept Cosmetics SrRL cu sediul social în Cluj-Napoca, str. Mărginașă, nr. 55B telefon 0744559974,  e-mail contact@conceptcosmetics.ro,  înmatriculată în Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj sub nr. J12/53/2011, organizata in baza legii romane,  (denumită în continuare „Concept Cosmetics“)și reglementează principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale vizitatorilor paginii http://zoneconcept.ro/ (denumită în continuare “pagina web”), a utilizatorilor înregistrați (denumiți în continuare drept “utilizatori”) și a clienților Concept Cosmetics, care plasează comenzi prin intermediul paginii web (denumiți în continuare  „client“).

Concept Cosmetics SRL este răspunzător de prelucrarea datelor cu caracter personal, acționează în calitate de operator și determină scopul și mijloacele prin care vor fi procesate datele cu caracter personal.

Persoana responsabilă cu protecția datelor este Gansca Iulia Dana.

2. Definiții

COMUNICARI COMERCIALE – orice tip de mesaj trimis (ex: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) conținând informații generale și specifice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați vizualizat/achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse adăugate în secțiunea “Cont/Coșul meu” precum si alte comunicări comerciale cum ar fi cercetări de piață și/sau sondaje de opinie.

CONSIMȚĂMÂNT – al persoanei vizate înseamnă orice manifestare de voința liberă, specifică, informată și lipsită de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta acceptă, printr-o, declarație sau printr-o acțiune fără echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc să fie prelucrate;

COOKIE-UL – un fișier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către terminalul utilizatorului către un server Concept Cosmetics sau către un server al unei terțe părți.

CONTRACT la distanta – conform definiției cuprinse în OUG 34/4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea si completarea unor acte normative art. 2 punctul 7, astfel cum aceasta a transpus Directiva 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor: orice contract încheiat intre profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanță organizat, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul;

DATE CU CARACTER PERSONAL – orice informație privind o persoana fizica identificata sau identificabila (“persoana vizata”); în principiu, reprezintă date personale: numele și prenumele persoanei, domiciliu, adresa de email, CNP-ul, număr de telefon, coduri de identificare client/identificator online, date de localizare etc.

OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL – înseamnă persoana fizica sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

PRELUCRARE – orice operațiune/set de operațiuni asupra datelor cu caracter personal (cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate), respectiv colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea, diseminarea, punerea la dispoziție, alinierea, combinarea, restricționarea, ștergerea, distrugerea etc. (reprezentând orice fel de operațiune în legătură cu datele personale)

NEWSLETTER / ALERTĂ– mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promoțiilor desfășurate de către Concept Cosmetics intr-o anumita perioada, fără nici un angajament din partea Concept Cosmetics cu referire la informațiile conținute de acesta.

TRANZACȚIE – încasare sau rambursare a unei sume rezultată din vânzarea unui produs / serviciu de către Concept Cosmetics către Client, în numerar sau prin  utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Concept Cosmetics sau prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.

3. CATEGORII DE DATE PRELUCRATE DE CONCEPT COSMETICS

i) Datele furnizate de clienți – Clienții și Utilizatorii Concept Cosmetics furnizează datele personale în timpul înregistrării la pe site, sau în timpul plasării comenzi.

Aceste date includ:  numele și prenumele,  adresa de e-mail, adresa, numărul de telefon și detaliile de plată. 

În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: fotografie, genul, număr telefon mobil, număr telefon fix, data nașterii, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.;

La plasarea comenzii ne furnizați informații privind produsul dorit, numele și prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, număr de telefon, datele cardului bancar etc. 

ii) Datele personale de pe Facebook. 

Dacă utilizați pagina de socializare Facebook, Concept Cosmetics are acces la datele dvs. publice, precum data nașterii, locația curentă și adresa de e-mail. Din profilul dvs. public de pe Facebook fac parte și numele și prenumele dvs., fotografia de profil, categoria de vârstă, sexul și alte informații publice în funcție setarea profilului.

iii) Datele obținute prin cookie-uri. 

Putem, de asemenea, să colectăm si să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs. în timpul vizitării site-ului nostru, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invitam sa aflați mai multe detalii in acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru putem stoca si colecta informații în cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Concept Cosmetics nu colectează și nu prelucrează alt gen de date personale, cum ar fi cele cu caracter sensibil, de exemplu, starea dvs. de sănătate, etnie sau religie, etc.

4. CARE SUNT SCOPURILE SI TEMEIURILE PRELUCRĂRII

1. SCOP GENERAL: Pentru vânzarea produselor de către Concept Cosmetics, respectiv:

•    Crearea și administrarea contului pe site

•    Prelucrarea comenzilor de produse (preluare, validare, expediere și facturare);

•   Anulare comenzi, returnare produse, rambursare contravaloare produse returnate;

Prelucrarea datelor dvs. pentru scopul general este necesară pentru încheierea și executarea contractului de vânzare dintre Concept Cosmetics și dvs. Totodată, având în vedere scopul general prelucrarea acestor date este impusă de legislația fiscală și contabilă aplicabile.

2. ALTE SCOPURI: 

i)  Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

Pentru ca dvs. să aveți cea mai buna experiență de cumpărare online, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de cumpărător și vă putem invita să completați chestionare de satisfacție.

Această prelucrare se întemeiază pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.

ii) Pentru optimizarea activității de marketing 

Concept Cosmetics poate prelucra date cu caracter personal furnizate de dvs. pentru a vă informa în legătură cu produse și servicii, oferte promoționale sau pentru abonarea la newsletter. 

Aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate în scopuri directe de marketing numai cu consimțământul dvs. și prin utilizarea canalelor de comunicare (email, sms etc.) pe care le-ați indicat în momentul oferirii consimțământului. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

•    Modificarea setărilor din contul de client
•    Accesarea link-ului de dezabonare  sau prin contactarea Concept Cosmetics folosind detaliile de contact menționate mai sus.

In orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing, urmând sa dăm curs cererii dvs. în cel mai scurt timp.

5. PĂSTRAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs.  cu caracter personal cât timp aveți un cont pe site. Puteți sa ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului, și vom da curs acestei cereri.

Întrucât Concept Cosmetics procesează datele personale pentru a putea îndeplini și realiza contractul pe întreaga durată a comenzii, inclusiv plata și livrarea bunurilor,  în baza legii, Concept Cosmetics păstrează unele dintre datele conținute în documentele contabile conform reglementărilor legale. 

Comunicările și datele obținute în scopuri de marketing prin intermediul cookie-urilor sunt trimise utilizatorilor /stocate atât timp cât acest lucru este acceptat de către client prin consimțământ.

6. CINE ARE ACCES LA DATELE PERSONALE?

Datele personale sunt prelucrate de către Concept Cosmetics și de către personalul său. Toate persoanele care au acces la datele cu caracter personal sunt obligate să păstreze confidențialitatea și acest angajament continuă chiar și după ce s-a încheiat colaborarea/raportul juridic cu Concept Cosmetics.

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

•    furnizorilor de servicii de curierat;

•    furnizorilor de servicii de plata/bancare;

•    furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

•    furnizorilor de servicii IT;

•    altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

In cazul în care ne revine o obligație legală, sau daca este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor și confidențialitatea informațiilor,îIn baza unor contracte încheiate cu aceștia.

7. DREPTURILE DVS. ÎN CALITATE DE PERSOANĂ VIZATĂ

Persoana vizată trebuie să fie informată cu privire la Principiile stabilite de Regulamentul UE 679/2016 si Drepturile sale privind datele cu caracter personal. 

Regulamentul european in domeniul protecției datelor cu caracter personal reglementează 6 principii ce trebuie respectate atunci când prelucrează date cu caracter personal:

a) principiul legalității, echității (corectitudine) și transparenței. Conform acestui principiu, Concept Cosmetics trebuie sa se asigure (1) ca prelucrarea de date trebuie sa fie realizată doar respectând dispozițiile legale, orice altă procesare va fi considerată a fi ilicită, (2) că prelucrează datele doar în modalitățile pe care persoana în cauză le-ar aștepta în mod rezonabil si (3) că prelucrarea trebuie să fie transparentă, adică operatorul sa transmită subiecților clar si deschis cum intenționează să folosească datele personale;

b) principiul limitării scopului pentru care sunt colectate datele. Concept Cosmetics respectă acest principiu obligându-se sa colecteze și să prelucreze datele doar pentru scopul determinat si transmis persoanei;

c) principiul reducerii la minim a datelor prelucrate. Concept Cosmetics respectă acest principiu colectând/prelucrând numai acele date minim necesare pentru realizarea operațiunilor, adoptând norme prin care să se asigure ca nu va colecta date inutile in raport de operațiunea comercială.

d) principiul exactității, date actuale. Concept Cosmetics va colecta/prelucra de la clienți/utilizatori doar date exacte si actuale.

e) principiul păstrării datelor pe o perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care sunt prelucrate. Concept Cosmetics respectă principiul reglementat de regulamentul european păstrând datele dvs. doar pentru perioada de timp necesara îndeplinirii scopurilor.

f) principiul integrității si confidențialității. Concept Cosmetics a implementat toate masurile de securitate și a dispus la nivelul propriilor departamente norme care au menirea de a asigura securitatea împotriva procesărilor neautorizate și ilicite si împotriva pierderilor de date accidentale, distrugerilor sau deteriorărilor.

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi In legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a va plânge autorității de supraveghere competente sau de a va adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor. 

a) dreptul la informare (art 13, art. 14). Prin prezenta politică de confidențialitate sunt prezentate informații despre: identitatea și datele de contact ale operatorului; datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor; scopul prelucrării și temeiul legal; garanțiile adecvate; perioada de stocare; drepturile sale; dreptul de a formula plângere; eventualele consecințe a furnizării datelor; 

b) dreptul la acces (art 15). Dreptul la acces al persoanelor este respectat de Concept Cosmetics și privește următoarele: confirmarea cu privire la prelucrarea de date;  accesul la datele prelucrate; furnizarea unei copii a datelor cu caracter personal, care fac obiectul prelucrării; obținerea de informații suplimentare; accesul de la distanta printr-un sistem care permite vizualizarea datelor de către persoana vizata; verificarea identității persoanei care solicită informații.

Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondata, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a va soluționa cererea.

c) dreptul la rectificare (art 16, art. 19). Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs. cu caracter personal inexacte sau incomplete.

d) dreptul de ștergere (ar. 17, art. 19). 

Ne puteți cere sa vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

•    acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
•    v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau

•    dați curs unui drept legal de a va opune; sau

•   acestea au fost prelucrate ilegal; sau

•    ne revine o obligație legala în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

e) dreptul la restricționare (art. 18, art. 19). Regulamentul conferă acest drept persoanelor putând fi exercitat, astfel:

Ne puteți cere să restricționăm (și nu să ștergem) prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

•    acuratețea lor este contestată

•    prelucrarea este ilegală

•    acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate

Iar dvs. aveți nevoie de aceste date pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță sau v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Cu toate acestea putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal In urma unei solicitări de restricționare, în cazul in care avem consimțământul dvs. sau pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță.

f) dreptul la portabilitate (art. 20). Conform dispozițiilor regulamentului Concept Cosmetics respectă dreptul persoanelor de a solicita portarea datelor proprii, într-un format simplu, ușor de citit și de a le transmite altui operator ales de persoana care își exercită dreptul.

g) dreptul la opoziție, respectiv de a înceta activitatea de procesare – art. 21), 

Vă puteți opune prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.

De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz in care vom înceta în cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

h) dreptul de a nu fi evaluat prin profilare automata (art 22)

Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia:

a)este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între persoana vizată şi un operator de date;

b)este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului şi care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

c)are la bază consimţământul explicit al persoanei vizate.

7.3. În plus față de drepturile prezentate mai sus, puteți să contactați întotdeauna autoritatea de supraveghere pentru protecția datelor:

Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;  E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a va afecta dreptul dvs. de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugam sa ne contactați in prealabil și vom depune toate eforturile necesare pentru a soluționa orice diferend în cel mai scurt timp.

8. Securitatea datelor

Concept Cosmetics este responsabilă de securitatea datelor dvs. 

Prelucrarea  datelor cu caracter personal este în deplină conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv cu Politica generală de confidențialitate (GDPR). Concept Cosmetics  asigură securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform reglementărilor și standardelor tehnice de ultimă generație.

Toate datele cu caracter personal în formă electronică sunt stocate în baze de date și sisteme accesibile numai persoanelor care au nevoie să dispună direct de aceste date cu caracter personal în scopurile specificate în aceste reguli și numai în măsura în care acest lucru este necesar. Accesul la aceste date personale este protejat printr-o parolă și programe antivirus, iar securitatea datelor personale este testată în mod regulat, îmbunătățind continuu protecția datelor.

9. Contact

9.1. Dacă aveți orice fel de nelămurire referitoare la procesarea datelor personale sau în cazul în care considerați că vi s-au încălcat drepturile, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail a responsabilului cu protecția datelor contact@conceptcosmetics.ro sau la numărul de telefon: 0744 55 99 74.

Cluj-Napoca

0040 744 559 974

24/7